Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Pridruži se nam pri izvajanju aktivnosti na projektu “50 odtenkov sive ekonomije”

Zavod Nefiks vabi vse, da se jim kot vrstniški informator pridružijo pri izvajanju aktivnosti na projektu »50 odtenkov sive ekonomije« in na koncu z nami odpotujo v GARDALAND!

Vse, ki bi želeli sodelovati pri izajanju aktivnosti prosimo, da izpolnite elektronski obrazec TUKAJ (klik) , še prej pa si preberite aktivnosti, ki se bodo v okviru projekta izvajale.

Prijave se zbirajo do nedelje, 11.5.2014!

Namen projekta je ozaveščanje mladih o posledicah, ki jih prinaša siva ekonomija ter o pomembnosti aktivne vloge državljanov pri zmanjšanju le- te. Cilji projekta pa so, da v vsaj petih regijah z različnimi aktivnostmi/dogodki aktivno delujemo pri ozaveščanju glede posledic, ki jih prinaša siva ekonomija.

Aktivnosti, ki se bodo v okviru projekta izvajale oziroma naloge, ki jih morajo vrstniški izvajalci izpolniti so:
– v svoji regiji organizirati vsaj eno okroglo mizo na temo sive ekonomije (o posledicah, ki jih prinaša siva ekonomija ; predloge/mnenja za zmanjšanje obsega sive ekonomije)
– v svoji regiji organizirati vsaj tri kvize na temo sive ekonomije
– objavljanje novic na temo sive ekonomije na spletnih omrežjih (npr. napisati članek o dogodkih, ki jih boste izvajali)
– v svoji regiji poskrbeti za vzpostavitev »Gumba sive ekonomije«, ki bo mimoidoče opozarjali na sivo ekonomijo
– na dogodkih je potrebo deliti osvestitvene kartice in priponke.

Aktivnosti se bodo predvidoma izvajale v krajih: Maribor, Koroška, Obala, Zagorje in Gornja Radgonja, lahko pa tudi po drugih krajih po Sloveniji.

Na koncu projekta bomo vse izvajalce, ki bodo sodelovali pri izvajanju aktivnosti peljali na izlet v Gardaland.

Za ta projekt smo se na Zavodu Nefiks odločili predvsem, ker se zavedamo problemov, ki jih prinaša siva ekonomija. Z večanjem obsega sive ekonomije, država pobere manj davkov, kot pa vemo, pa se veliko stvari financira prav iz državnega proračuna, npr. tudi izobraževanje oziroma šolanje. Posledično se lahko zgodi, da bo to pripeljalo tudi do plačljivega šolanja.

Če želite več izvedeti o projektu, kontaktirajte vodjo projekta, Suzano Tahiri na email: suzana(at)nefiks.eu

Vse, ki bi želeli sodelovati pri izvajanju aktivnosti prosimo, da izpolnite elektronski obrazec TUKAJ (klik)

Prijave se izbirajo do nedelje 11.5.2014

Projekt »50 odtenkov sive ekonomije« financira Urad Vlade Republike Slovenije za komunikacije (UKOM), aktivnosti, ki jih bomo v okviru projekta izvajali pa bodo potekale s podporo Urada Republike Slovenije za mladino.

Updated: May 27, 2016 — 11:53 am
Sklad Zasavje © 2016 Frontier Theme