Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Ikea Slovenia čaka na vas

Še malo, pa bo Ikea tudi pri nas!

Ikea bo kmalu poskrbela za uresničitev sanj marsikaterega Slovenca, ki ima rad lično urejen dom – odprla bo namreč trgovino v Ljubljani. Zemljišče, kjer bo stala Ikea Slovenia, je že kupljeno, in sicer gre za zemljišče, ki se nahaja blizu kristalne palače v ljubljanskem BTC cityju. Tam bo torej stala nova Ikea, v katero bomo Slovenci zagotovo radi zahajali.

Slovenci pa se nismo navadili le na nakupovanje v Ikei v sosednjih državah, temveč tudi na to, da imamo lepo urejen dom. Stare omare smo tako zamenjali z modernimi kosi, ki so veliko bolj lahkotni, manj turobni in bolj praktični, prostore pa nam polepšajo tudi različni drobni dodatki.

Sam svoj mojster

Smo pa Slovenci takšni, da smo navajeni na to, da radi kaj naredimo tudi v lastni režiji. Nekoč smo tako zidali celo hiše, danes pa predvsem belimo, polagamo ploščice ali lepšamo in urejamo dom in vrt. Še preden je DIY filozofija (do it yourself – naredi sam) postala popularna po svetu in pomemben globalni trend, smo Slovenci v časopisih imeli rubriko sam svoj mojster, prav tako pa so obstajale tudi knjige s takšnim naslovom.

Tako tudi Ikea za Slovence ne pomeni le še ene trgovino, v katero greš po že dokončane pohištvene kose, ampak trgovino, ki ponuja veliko več – kjer lahko najdeš izdelke, ki jih lahko skombiniraš po svoje ali predelaš oziroma spremeniš v kaj drugega. Ko bo v Ljubljani stala Ikea Slovenija, bodo domači mojstri in mojstrice še bolj veseli, saj bodo namesto v trgovino s hobi programom, ki je velikokrat predraga za to, kar ponuja, zavili kar v Ikeo.

Tako bodo lahko recimo kupili že narejeno posteljno vzglavje in ga pritrdili na steno, dodali še nekaj kljukic za obešanje in tako dobili zelo lično obešalno steno za predsoba, kakršne v trgovini ne bi mogli kupiti, če pa bi bila tam že na voljo, bi bila veliko dražja. Zato komaj čakamo, da pride Ikea Slovenija in da bomo lahko njihove izdelke predelali še bolj ustvarjalno ter tako poskrbeli za še lepši dom!

Updated: March 14, 2017 — 7:33 am
Sklad Zasavje © 2016 Frontier Theme