Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Električni radiatorji z wifi vmesnikom

Zakaj je smiselno vaš sistem ogrevanja povezati z internetno povezavo? Ker vam to omogoča večje udobje in boljši nadzor nad porabo ter samim ogrevanjem. Vse našteto vam omogočajo tudi električni radiatorji z wifi, ki imajo tako imenovani pametni termostat. Ta je povezan z brezžično internetno povezavo, zaradi česar je možno njegovo upravljanje tudi na daljavo.

Torej ga lahko upravljate tako s kavča, ne da bi vam bilo treba pri tem vstati iz njega in se sprehoditi do termostata. To še posebej prav pride, ko ste na bolniški, prav tako pa gre za odlično rešitev za vse starejše, ki težko hodijo. Dodatna funkcija takšnega termostata, ki omogoča upravljanje na daljavo, pa je ta, da ga seveda lahko upravljate od koderkoli – torej tudi takrat, ko vas ni doma. Tako vam lahko pametna tehnologija močno olajša življenje in poskrbi za to, da bo upravljanje ogrevanja in nadzor nad njim postal še bolj enostaven. Predvsem pa poskrbi za to, da vam bo vedno prijetno toplo, a hkrati energije za ogrevanje ne boste trošili po nepotrebnem.

Nastavite ogrevanje vnaprej

Še posebej pa je odlično, da imajo električni radiatorji wifi termostatom tudi možnost, da lahko režim njihovega delovanja nastavite vnaprej. Tako lahko že vnaprej prilagodite ogrevanje tako, da bodo bivalni prostori prijetno ogreti, tv času, ko boste doma, medtem ko se ne bodo po nepotrebnem segrevali, ko boste v službi ali zdoma. Prav tako se lahko temperatura v prostorih avtomatično zniža ponoči, saj je za spanje bolj primerna nekoliko nižja temperatura, kot jo imamo sicer v bivalnih prostorih.

Aplikacija za nadzor in upravljanje ogrevanja

Električni radiatorji wifi se sicer upravljajo preko aplikacije, ki si jo lahko namestite na pametni telefon ali tablico. Na tak način boste lahko termostat res upravljali od koder koli na udoben, hitre in enostaven način. Prav tako pa boste lahko kadarkoli prilagodili temperaturo svojim potrebam oziroma preverili, kakšna je trenutna temperatura. Tako boste imeli veliko boljši nadzor nad ogrevanjem in nad porabo, lahko pa si boste tudi pogledali porabo za nazaj in jo primerjali s trenutno. Zaradi tega boste lažje optimizirali stroške za ogrevanje oziroma poskrbeli za to, da bodo ti čim nižji.

 

 

 

Updated: februar 24, 2020 — 10:27 dop
Sklad Zasavje © 2020