Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Naravno čiščenje jeter 

Naravno čiščenje jeter omogoča detoksikacijo telesa. V našem telesu se namreč vsak dan nabirajo različne odpadne snovi, marsikaj škodljivega, pa tudi strupi, ostanki zdravil ter pesticidov in podobno, saj zagotovo nihče od nas ne uživa zgolj ekološko pridelane hrane in ne živi v popolnoma neonesnaženem okolju. Poleg tega svoje k temu dodajo še kofein in sladkor, pa tudi alkohol, če ga uživamo, in nikotin, če kadimo ali smo pasivni kadilci. Kako vse te snovi odstraniti iz telesa? 

Uspešna detoksikacija telesa 

Čas je za detoksikacijo telesa! Naravno čiščenje jeter poskrbi za to in vam lahko pomaga do boljšega počutja. Zanj se je pametno odločiti, če potrebujete spremembo, niste najbolj zadovoljni sami s sabo in svojim življenjem ali pa bi želeli obrniti nov list in začeti živeti drugače. Pomaga lahko tudi pri pomembnih odločitvah, kot je prenehanje kajenja ali hujšanje,  lahko pa se zanj odločite tudi čisto preventivno – zato da naredite nekaj dobrega zase. 

Jedilnik za naravno čiščenje jeter 

čiščenje zamaščenih jeterČe se odločite za naravno čiščenje jeter, je najprej treba poskrbeti za ustrezno prehrano. Odpadne in škodljive snovi, ki se nabirajo v našem telesu, so namreč večinoma vanj prišle s pomočjo hrane, zato se splača slednji nekoliko bolj posvetiti in premisliti, kaj jemo in kako v prehranjevanje vnesti nekatere zdrave navade. Zato smo za vas pripravili primer jedilnika, ki vam lahko pomaga pri tem: 

  • za zajtrk pojejte skodelico prosene kaše, ki jo skuhate v mandljevem mleku, v katerega dodate nekaj cimeta za boljši okus, 
  • za malico pojejte skodelico jagod ali drugega jagodičevja, ki je bogato z antioksidanti, 
  • za kosilo si lahko privoščite na žaru popečeno zelenjavo, kot so bučke, jajčevci in paprike, poleg pa si pripravite omako iz svežih paradižnikov in bazilike, 
  • za večerjo, ki je ne smete pojesti prepozno, pa sledi še velika skleda mešane zelene solate, ki ji lahko dodate tudi paradižnik in mlado špinačo – slednja namreč na telo deluje zelo očiščevalno.  

Pomaga vam lahko tudi zeolit 

Za še bolj uspešno naravno čiščenje jeter pa lahko uporabite tudi zeolit. Gre za snov, ki nase veže odpadne in škodljive snovi, kot so na primer svinec, kadmij, živo srebro, aluminij, amonijak ipd., zato vam lahko močno pomaga pri razstrupljanju vašega telesa. Zeolit sicer lahko kupite v obliki prehranskega dodatka ter je na voljo v prahu, zato ga zlahka vmešate v katero koli tekočino ali hrano ter tako še lažje zaužijete.  

Updated: december 15, 2022 — 7:52 pop
Sklad Zasavje © 2020