Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Obdelava odpadne vode s separatorjem Aquafix

Hauraton - Lovilec olj in maščobSeparator je naprava, ki jo je treba nujno vgraditi za obdelavo odpadne vode na bencinskih črpalkah, v industrijskih, prehrambnih, gostinskih in drugih obratih ter na površinah, kjer je odpadna voda močno onesnažena, zato se je ne sme kar izpustiti v vodni krog. Pri tem lahko izbirate med številnimi napravami, ki so na razpolago na tržišču ter skrbijo za ločevanje maščob, olj in lahkih tekočin od odpadne vode. Med njimi si zagotovo velja pobližje ogledati linijo separatorjev Aquafix, ki jo izdeluje nemški proizvajalec Hauraton, saj so njihovi izdelki zelo zanesljivi in kakovostni.

lovilec olj , separator - aquafixNaprava na obdelavo odpadne vode

Separator je naprava za obdelavo odpadne vode. Da to lahko učinkovito obdela, pa je zelo pomembno, kako je narejena oziroma po kakšnem principu deluje. Pomembno je izbrati model, ki lahko poskrbi za učinkovito ločevanje onesnaževalcev od preostale odpadne vode. Za to lahko poskrbijo tudi modeli iz linije Aquafix, ki omogočajo:

  • visoko zanesljivost pri delovanju,
  • ustrezanje vsem zakonskim predpisom in standardom,
  • dolgo življenjsko dobo,
  • izredno kakovost izdelave,
  • prilagodljivost vašim potrebam z vrsto različnih modelov in dimenzij,
  • individualne prilagoditve glede na zahteve kupca.

različne izvedbe separatorjevKakšen separator izbrati?

Izbirate lahko med številnimi modeli, ki so lahko v obliki valja ali cisterne oziroma v obliki manjšega kvadra, razlikujejo pa se tudi glede na material, iz katerega so narejeni. Pri tem lahko izbirate med modeli iz jeklene pločevine ali betona, prav tako pa so na razpolago tudi takšni iz odporne umetne mase, pa naj si gre za polietilen ali polipropilen.

Pri izbiri je nujno treba upoštevati tudi zakonske standarde, ki zelo natančno določajo, kakšen model je primeren za uporabo na določeni površini, zato je treba pred izbiro podrobno preučiti zakonodajo s tega področja, kar vključuje tako slovenske kot evropske uredbe. Med drugim je v osnovi treba najprej vedeti, ali na določeni površini ali obratu potrebujete:

  • napravo za obdelavo odpadne vode, ki jo imenujemo separator ali lovilec maščob rastlinskega in živalskega izvora, ki se uporablja predvsem v gostinskih obratih in obratih za predelavo hrane, mesnicah, hotelskih kuhinjah, predelovalnic, obratih za pripravo hrane itd. ter jih natančneje določa evropska uredba EN1825,
  • napravo z imenom lovilec lahkih tekočin, kot so bencin oziroma gorivo, ogljikovodiki, mineralna olja in podobno, ki se vgrajujejo na površinah, na katerih je odpadna voda lahko močneje onesnažena (npr. bencinske črpalke, avtomehanične delavnice, industrijske površine itd.); natančnejše jih opredeljuje evropska uredba EN858.
Updated: januar 13, 2022 — 10:48 dop
Sklad Zasavje © 2020