Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Kako poteka delo na višini?

Vsako delo na višini je precej specifično, saj gre lahko za zelo različna opravila, skupno jim je le to, da se odvijajo kar nekaj metrov nad tlemi. Pri tem gre včasih za višino le dveh ali treh metrov, spet drugič pa morajo delavci takšna opravila opravljati tudi več kot 10, 15 ali celo še več metrov nad tlemi, kar zna biti v primeru padca že zelo nevarno. Zaradi tega je zelo pomembno, da je pri tem poskrbljeno za vso potrebno varnost in zmanjšanje tveganja za poškodbe in padce.

Delo na višini mora biti varno

dela na višiniVarnost mora biti pri opravljanju kakršnega koli dela vedno na prvem mestu, to pa še posebej velja za delo na višini, ki se odvija nekaj metrov nad tlemi, na fasadah visokih stolpnic, na strehah, v krošnjah dreves in podobno. Poškodbe pri takšnem delu žal namreč niso redke in se pogosto dogajajo sploh takrat, ko se nekdo tega loti brez razmisleka o tveganju oziroma z neprimerno opremo. Poleg tega pa marsikdo, ki se loti recimo barvanja nečesa na višini, obrezovanja drevja, montiranja klime ali antene ipd., čiščenja žlebov itd., razmišlja predvsem o tem, kako takšno delo učinkovito opraviti, manj pa razmišlja o sami varnosti. Prav zaradi tega lahko pride do nesreče in poškodb, zato je zelo pomembno, da vnaprej predvidimo vsa tveganja in se jim skušamo izogniti. Na podlagi takšnega razmisleka ugotovimo, da določena dela brez težav lahko opravimo sami, medtem ko za druga to ne velja. V takšnem primeru je bolj pametno poklicati profesionalce.

Profesionalno opravljeno delo na višini

Profesionalna ekipa bo poskrbela, da bo delo – ne glede na to, kako visoko nad tlemi po potekalo – opravljeno:

  • kakovostno,
  • učinkovito,
  • varno,
  • brez tveganja za poškodbe,
  • v skladu z vašimi željami in zahtevami,
  • v najkrajšem možnem času,
  • brez zapletov.

To velja za vse vrste del in opravil, kot so na primer sanacija, vzdrževanje, čiščenje objektov, žlebov, streh in podobno, kar vključuje tudi barvanje, adaptacijo in podobna opravila. Prav tako pa sem spadajo tudi montaža klimatskih naprav, anten, snegobranov itd. ter obrezovanje in obžagovanje dreves.

Updated: oktober 27, 2021 — 7:04 pop
Sklad Zasavje © 2020