Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Polaganje kamna

Če se odločate za polaganje kamna, potem veste, da je kamen na voljo v številnih izvedbah. Lahko izbirate med pestro paleto različnih barv in vzorcev ter možnosti. Kakšnega bi bilo najbolje izbrati, je odvisno predvsem od tega, s kakšnim namenom ga boste uporabili, saj se kamen lahko uporablja v raznolike namene – kot talno ali stensko oblogo, za oblogo stopnišč, fasad, balkonov, teras in še česa.

Namen uporabe

Polaganje kamnaPrva stvar pri izbiri mora biti torej razmislek o namenu uporabe. Polaganje kamna na določeno površino bo namreč uspešno le, če boste uporabili ustrezen kamen. Za zunanjo uporabo je treba recimo izbrati veliko bolj odporne vrste kot za uporabo v notranjosti, prav tako pa se različne vrste kamna razlikujejo tudi glede na ostale lastnosti.

Najbolje in najlažje je, če obiščete spletno stran kamen-mojster.si, na kateri boste našli različne vrste kamna, oziroma jih kar kontaktirate in vprašate, katere vrste bi bile primerne za določen namen uporabe. Nato pa med njimi poiščete tisto, ki vam ustreza glede na estetski videz, barvo, vzorec itd. Pri tem vam bodo na omenjeni spletni strani tudi pomagali z nasveti oziroma odgovorili na vsa vaša vprašanja s tega področja, tako da bo vaša izbira lažja.

Pomembno je tudi samo polaganje kamna

Poleg tega, da izberete ustrezen kamen, ki je primeren za določen namen uporabe, pa je seveda vsekakor pomembno tudi to, kako poteka polaganje kamna. To mora biti izvedeno pravilno, saj se le tako lahko doseže želena funkcionalnost in trajnost. Hkrati pa je pravilna izvedba pomembna tudi z estetskega vidika, pri čemer je zelo pomembna tudi natančnost. Ta se začne že pri samem rezanju kamna, pri čemer je pomembna tako velikost posameznih delov kot tudi njihova debelina.

Kakšne kose kamna sploh potrebujete, je zopet odvisno od tega, za kakšen namen jih boste uporabili, pa tudi od tega, kakšen končni vizualni učinek bi radi dosegli. Kamen je namreč po eni strani namenjen zaščiti določenih površin, po drugi strani pa ima tudi dekorativno vrednost, zato je pomembno upoštevati oboje.

 

Updated: maj 31, 2021 — 6:40 pop
Sklad Zasavje © 2020