Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Dekorativni kamen za polepšanje doma

Dekorativni kamni

https://kamen-mojster.si/dekorativni-kamen/

Bi radi polepšali svoj dom? Ravno prenavljate svoje domovanje in iščete ideje? Potem vam pri tem lahko pomaga tudi dekorativni kamen. Slednji je namreč na voljo v številnih različicah, možno pa ga je uporabiti na številne načine, pri čemer lahko svoji domišljiji prepustite prosto pot.

Dekorativni kamen kot stenska obloga

V zadnjih nekaj letih je dekorativni kamen postal priljubljen predvsem kot stenska obloga v notranjih prostorih. Nekateri ga uporabijo kot stensko oblogo na stopnišču ali hodniku, prav tako pogosto pa se uporablja tudi kot dekoracija ene od sten v kuhinji, dnevni sobi ali kakšnem drugem bivalnem prostoru. Zelo lepo se obnese tudi v kopalnici, saj dobro prenaša vlago in ima hkrati tudi estetsko vrednost.

Če razmišljate o tem, da bi eno od sten v določenem prostoru prebarvali z drugo barvo ali nanjo namestili tapeto, potem velja razmisliti tudi o tem, da jo obložite s kamnom, saj bo tako še lepša. Prav tako je to dobra rešitev v primeru, da bi radi spremenili videz določenega prostora, a ne veste točno, kako. Pri tem imate na voljo številne možnosti in vzorce, med katerimi lahko izbirate, pri izbiri pa vam lahko strokovno pomaga tudi izkušen kamnosek, ki bo poskrbel tudi za polaganje.

Imate kamin?

Če imate kamin, potem bo ta še lepši, če uporabite dekorativni kamen kot njegovo oblogo. Pri tem lahko izbirate med različnimi vrstami, vzorci in barvami ter tako poskrbite, da bo vaš kamin nekaj posebnega. Na spletu lahko najdete ogromno fotografij takšnih kaminov, med katerimi poiščite tiste, ki so vam všeč in jih pokažite kamnoseku, ki bo poskrbel, da bo tudi vaš kamin kmalu izgledal podobno.

Unikatna terasa

Vaša terasa bo še bolj unikatna, če jo polepšate s kamnito talno oblogo. Ta pa ni le lepa, ampak tudi zelo trpežna, zato se odlično obnese v ta namen. Dobro namreč prenaša temperaturne spremembe ter je odporna na različne poškodbe. Predvsem pa vašo teraso naredi lepšo in bolj elegantno, zato se boste na njej še raje zadrževali.

Updated: september 24, 2020 — 12:47 pop
Sklad Zasavje © 2020