Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Kanalete za odvodnjavanje preprečujejo poplave

Poplave žal postajajo stalnica – vsako leto povzročajo težave, še posebej pogoste pa so v jesenskem času, pri čemer lahko meteorna voda zalije ceste, dvorišča in objekte. Do njih prihaja iz različnih razlogov, kot so na primer podnebne spremembe, ki jih na tak način občutimo na lastni koži, ali pa na primer to, da je vedno več pozidanih površin, zato meteorna voda nima kam odteči. Ne glede na to, kakšni so razlogi zanje, pa je možno preventivno ukrepati tako, da se čim bolje zaščitimo pred njimi. Med drugim so pri tem pomembne tudi kanalete za odvodnjavanje deževnice, s katerimi poskrbimo, da ta odteče v zemljo na za to namenjenem mestu.

Preprečite težave z meteorno vodo

Če odvodnjavanje ni urejeno, lahko deževnica zalije dvorišče ali objekt, česar si vsekakor ne želite. Glede na to, da imamo zaradi podnebnih sprememb vedno obilnejše padavine oziroma vedno pogosteje v zelo kratkem času zapade res veliko dežja, je pomembno, da izberete kanalete za odvodnjavanje z dovolj velikim pretokom, da bodo kos tudi najbolj obilnim padavinam.

Izberite najbolj učinkovito rešitev

Pri izbiri je torej pomembno gledati pretok, saj je od njega odvisna učinkovitost, pa tudi samo obliko kanalete za odvodnjavanje meteorne vode. To, kakšne oblike je, namreč zelo vpliva na njeno učinkovitost in kako dobro bo z njo poskrbljeno za odvodnjavanje. Na voljo imate tudi različne modele in dimenzije, prav tako pa so na voljo različni materiali, med katerimi se poleg klasičnega betona v zadnjem času uveljavlja predvsem izredno odporna plastična masa.

Slednja ima to prednost, da je veliko lažji material kot beton, kar olajša transport in vgradnjo. Poleg tega pa ima odlične lastnosti, saj je zasnovana tako, da je zelo odporna tako na različne obremenitve kot tudi na vremenske dejavnike. Pri sami odpornosti pa ne pozabite na to, da je zelo pomembno tudi to, kakšna je sama rešetka oziroma iz kakšnega materiala je narejena. Namesto rešetke lahko izberete tudi rego, odvisno od tega, kaj točno potrebujete.

Updated: december 2, 2019 — 9:08 pop
Sklad Zasavje © 2020