Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Najboljši zeolit v prahu

zeolit-lastnosti

Mineral zeolit

Kateri je najboljši zeolit in kakšni so sploh njegovi učinki? Če ste že slišali zanj, potem ste verjetno slišali, da se ga lahko jemlje tudi v obliki prehranskega dodatka. Sicer pa so njegovi nameni uporabe še veliko širši – lahko se ga namreč uporablja tudi za filtriranje, čiščenje in mehčanje vode v bazenih, akvarijih in še kje, kot sestavino kozmetičnih izdelkov, za izdelavo nakita in tako dalje. Gre torej za vsestransko uporaben mineral.

Mineral naravnega izvora

Najboljši zeolit, ki se ga lahko uporablja kot medicinski izdelek, je tisti naravnega izvora, seveda pa mora biti opremljen tudi z vsemi potrebnimi certifikati. Obstajajo namreč tudi sintetični oziroma umetno izdelani zeoliti, ki posnemajo edinstveno strukturo tega naravnega minerala ter prav zaradi nje lahko skrbijo za filtracijo ali čiščenje odpadnih snovi iz vode – uporabljajo se namreč pri filtraciji vode v bazenih, pri čiščenju odpadne vode in podobno. Prav zaradi tega je pred izbiro ustreznega izdelka treba natančno prebrati, kakšnega izvora je in za kakšne namene se lahko uporablja.

Dodatne sestavine so odveč

Najboljši zeolit je na voljo v prahu, v katerem ni nič drugega kot 100% zeolit oziroma klinoptilolit, kot imenujemo njegovo najbolj znano obliko. Med sestavinami izdelka, ki ga kupite, torej ne sme biti navedenih nobenih umetnih dodatkov, barvil ali česarkoli drugega, ampak le 100% cilnoptilolite zeolite. Kakršne koli dodatne sestavine so namreč v tem medicinskem izdelku le odveč, za učinkovanje namreč poskrbi vulkanski mineral s svojo strukturo – s tem, ko je nase sposoben vezato različne odpadne snovi in tako poskrbeti za svojevrstno čiščenje.

Ne pozabite na tekočino!

Ob jemanju pa je pomembno piti čim več tekočine. To je pomembno tako zaradi tega, da preprečimo morebitno zaprtje, kot zaradi tega, da se odpadne snovi lažje izločijo iz telesa. Pri tem je najbolje izbrati vodo, lahko pa tudi čaj ali kakšen naravni sok, vendar pa ni priporočljivo uporabiti soka citrusov (pomarančnega, limoninega, grenivkinega), pa tudi ne ananasa. Prav tako izdelka ne smete uporabljati skupaj z drugimi kislimi pijačami ali kavo in alkoholom.

 

Updated: maj 13, 2021 — 10:37 dop
Sklad Zasavje © 2020