Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Ozek stenski grelnik za kopalnico

V stanovanjih je običajno kopalnica najmanjši prostor. Kadar je ta ločena od stranišča, je običajno že zaradi tega manjša, zato je v njej navadno komaj dovolj prostora za vso opremo, namesto banje se moramo odločiti za tuš, ki morda biti v marsikaterem primeru manjših dimenzij in tako dalje. Seveda pa je ločeno stranišče običajno še manjše, saj imamo navadno v njem le straniščno školjko in manjši umivalnik, za kaj več pa že zmanjka prostora. Če nimamo talnega gretja, pod umivalnik ali na prosto steno zato navadno namestimo še radiator ali grelec. Ko izbirate stenski grelnik za kopalnico ali stranišče, je zato zelo pomembno, kakšnega izberete, saj je pri tem treba razmišljati tudi o čim bolj učinkoviti izrabi prostora.

Modeli v različnih dimenzijah

Kako velik stenski grelnik za kopalnico boste izbrali oziroma kakšnih dimenzij bo, je odvisno od tega, koliko prostora imate sploh na voljo. Običajno tega ni veliko oziroma vsaj ne na pretek, čemur se prilagajajo tudi proizvajalci grelnikov. Pri majhni kvadraturi prostora morajo biti tudi radiatorji oziroma grelci čim manjši, tanki in ozki. Na voljo imajo modele v različnih dimenzijah, med katerimi boste gotovo našli tudi ustrezne zase.

Različne modele, ki so vam na voljo, in njihove dimenzije ter tudi to, kakšno moč in ostale lastnosti ima posamezen model, si lahko ogledate na spletni strani silenos-ogrevanje.si. Tam imajo na voljo zelo raznolike grelnike, med katerimi je tudi tak v obliki lestve – torej s prečkami, na katere lahko obesite mokre brisače, oblačila ali drugo perilo in ga tako hitro posušite. Njegov proizvajalec je podjetje Vigo, ki velja na tem področju za eno najbolj znanih blagovnih znamk – njihovi modeli slovijo po učinkovitosti in veliki varčnosti, zaradi česar za ogrevanje ne boste zapravili preveč.

Tudi za najmanjše prostore

Ozek stenski grelnik za kopalnico je primeren tudi za najmanjše prostore. Namestite ga lahko na katero koli steno s posebnimi konzolami oziroma nosilci, na katere ga pritrdite. Ker je zelo tanek in ozek, v prostoru ne bo prav nič moteč, četudi je kvadratura bolj majhna. Zato je to vsekakor odlična rešitev, ki se jo v majhnih prostorih velja poslužiti.

Updated: julij 29, 2019 — 2:22 pop
Sklad Zasavje © 2020