Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Gotovi parketi so enostavni za polaganje

www.onis.si

Danes so na trgu vse bolj priljubljeni gotovi parketi. Verjetno tudi zato, ker so enostavni za polaganje, saj je takoj po položitvi pohoden. Polaganje tudi ni časovno tako zamudno kot recimo pri klasičnih masivnih lesenih talnih oblogah, kjer si je za celoten postopek treba vzeti več tednov. Vse to prednosti, zaradi katerih se zanje odloča vedno več ljudi.

Dvoslojni ali troslojni gotovi parketi

Na izbiro imate dvoslojne in troslojne parkete. Razlikujejo se glede na število slojev in na to, kako stabilni in vzdržljivi so. Razlika pa je seveda tudi v ceni, medtem ko v načinu polaganja ni bistvene razlike, saj je celoten postopek enostaven in traja do največ 6 dni. Katera vrsta bi bila bolj primerna za vas, je odvisno od vaši potreb in želja, pa tudi od tega, kakšen prostor opremljate.

Pri tem je treba upoštevati tudi lastnosti različnih vrst lesa, saj med njimi obstajajo določene razlike. Izbira vrste lesa pa seveda vpliva tudi na končni izgled talne obloge, zato je pred izbiro smiselno obiskati kakšen prodajni salon in si različne vrste lesa ogledati v živo. Ob enem pa se boste še posvetovali s prodajalcem o lastnostih posamezne vrste lesa in o tem, katera talna obloga bi bila najboljša izbira za vas.

Primerno tudi za talno gretje

Če imate položeno gretje, je pri izbiri talne obloge treba upoštevati tudi to. Pri tem je pomembno tako to, da je izbrana obloga primerna za polaganje na cevi talnega gretja, kot tudi to, da ima odlično toplotno prevodnost. Večja ko je njena toplotna prevodnost, bolj bodo tla topla, ne da bi pri tem porabili velike količne kurjave. Gotovi parketi so v tem smislu gotovo dobra izbira, saj imajo izjemno dobro toplotno prevodnost. Vsekakor pa v primeru, da imate talno gretje, pred izbiro ustrezne vrste talne obloge še enkrat preverite, ali je primerna za to in kakšna je njena toplota prevodnost.

Updated: julij 29, 2019 — 1:18 pop
Sklad Zasavje © 2020