Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Potrebujete lektoriranje besedil?

Marsikdo bi potreboval lektoriranje besedil, saj napak v različnih tekstih kar mrgoli. Včasih se zdi, da pisci besedil sploh ne preberejo za sabo, ampak jih oddajo kar tako, z vsemi dvojnimi presledki, zatipkanimi besedami in drugimi napakami. Seveda v besedilih pogosto manjkajo tudi vejice, pike in druga ločila ali pa jih je preveč. Poleg tega se v njih vrstijo napačno uporabljeni skloni, napake pri rabi velikih začetnic, skupaj zapisane besede, ki bi morale biti zapisane narazen, in še in še.

Prevajanje.net: Lektoriranje besedil

Besedilo brez napak

Da bi bilo določeno besedilo brez vseh teh napak, ga mora podrobno prebrati in urediti lektor. Temu postopku pravimo lektoriranje besedil. Načeloma bi moral lektor pregledati prav vsa besedila, ki so javno objavljena, vendar v praksi temu ni tako. Zagotovo pa je pomembno, da mu v pregled pošljemo vsaj besedila, s katerimi se predstavljamo svetu kot podjetje ali kot posamezniki, ki ponujamo določene izdelke in storitve. Če to počnemo z besedili, v katerih mrgoli napak, si naše potencialne stranke o nas ne bodo mislile prav nič dobrega, mi pa bomo zamudili priložnost za to, da jih prepričamo v nakup oziroma naročilo naših storitev.

Ugodne cene in hitri rezultati

Ob različnih napakah v besedilih lahko velikokrat slišimo različne izgovore o tem, da je za lektoriranje besedil pač zmanjkalo časa ali pa da nek naročnik za to nima denarja, saj ga raje vlaga v marketing in vse ostalo. A v resnici je ta storitev tako zelo cenovno ugodna, da vam zanjo res ne sme biti škoda denarja. Poleg tega pa dober in izkušen lektor lahko zelo hitro lektorira veliko strani, zato vam na končno besedilo res ne bo treba dolgo čakati. Če bo to brez napak, boste z njim zagotovo naredili veliko boljši vtis in navsezadnje tudi reklamo, zato čim prej poiščite kakovostnega lektorja ter mu zaupajte svoja besedila!

Updated: julij 29, 2019 — 1:18 pop
Sklad Zasavje © 2020