Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Avtomatizacija objektov s pomočjo krmilnikov

Krmiljenje je proces upravljanja različnih procesov, kar se da dobro izkoristiti tudi pri upravljanju objektov. Dejstvo je namreč, da avtomatizacija objektov prinese kar nekaj prednosti, predvsem pa veliko boljši nadzor nad vsemi procesi, ki so pomembni za upravljanje objektov, zaradi česar se lahko zagotovi manjša poraba energije pa tudi večja varnost.

Krmilniki za pametne hiše

Avtomatizacija objektov se lahko uporablja tako pri zasebnih kot vseh drugih stavbah. Na tak način se da upravljati s prav vsemi procesi, jih krmiliti oziroma vnaprej sprogramirati glede na naše želje in potrebe. To velja recimo za ogrevanje, za katerega je dandanes že v večini stavb poskrbljeno tako, da se samo regulira s pomočjo sodobnih termostatov, ki takoj zaznajo kakršne koli spremembe temperature v prostoru in se temu prilagodijo, prav tako pa se da pri večini sistemov za ogrevanje nastaviti tudi dnevni in nočni režim in podobno.

Podobno kot ogrevanje pa je možno krmiliti tudi vse ostale procese, recimo hlajenje oziroma klimatizacijo, uporabo žaluzij ali drugih senčil, odpiranje in zapiranje oken, zaklepanje vrat in tako dalje. Pravzaprav je s pomočjo sodobnih krmilnikov možno krmiliti prav vse procese, ki so pomembni za upravljanje objektov. Na tak način dobite tako imenovano pametno hišo, kjer je udobje bivanja veliko večje, prav tako pa je z uporabo sodobne tehnologije in krmiljenja izboljšana varnost. Poleg tega pa to omogoča tudi boljši nadzor nad porabo energije, zaradi česar je ta manjša.

Avtomatizacija objektov – industrijske hale, podjetja, poslovni prostori

Energetsko manj potratno upravljanje pa je še posebej pomembno pri večjih stavbah oziroma industrijskih, poslovnih in proizvodnih objektih, saj se že samo zato, da se zagotovi prostor za nemoteno delo, lahko porabi velike količine energije. S tem nastajajo tudi veliki stroški, ki se jih da zmanjšati tako, da se poskrbi za pametno upravljanje ogrevanja, hlajenja in drugih procesov, s čimer se poskrbi za bolj premišljeno in manj potratno porabo energije in za boljši nadzor nad njo. Poleg tega pa se na tak način poskrbi za večjo varnost, za kar poskrbi recimo avtomatski izkop vseh naprav, ki jih je treba izklopiti po koncu delavnika, avtomatsko zaklepanje in tako dalje.

Updated: februar 17, 2021 — 11:01 dop
Sklad Zasavje © 2020