Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Čemu je namenjena optimizacija strani in kaj lahko dosežete z njo?

SEOVsekakor gre za pomemben dejavnik priljubljenosti naše strani na spletu, zato je pomembno, da je naša spletna stran premišljeno optimizirana. Pri tem je pomembna tako on-site kot off-site seo optimizacija strani. Najprej je treba poskrbeti za optimizacijo same spletne strani in njene vsebine (on-site seo), nato pa še za to, da je naša spletna stran povezana z drugimi relevantnimi viri in stranmi drugje na spletu (off-site seo). Oboje skupaj vpliva na to, kako visoko bo v iskalnikih rangirala določena spletna stran.

SEO optimizacija tako obsega več različnih metod in taktik, s pomočjo katerih lahko dosežemo svoj cilj – visoko pozicijo med iskanji na določene ključne besede v spletnem iskalniku. Če nekdo v Google vpiše SEO optimizacija, mu iskalnik ponudi dolg seznam zadetkov. Uporabnik, ki išče stran o optimizaciji, bo verjetno kliknil na enega od prvih zadetkov, ki mu jih ponudi Google. Statistike kažejo, da 80 % spletnih obiskovalec klikne na enega od zadetkov na prvi strani. Optimizacija strani nam omogoča, da je tam tudi naša spletna stran in da bodo tako obiskovalci spleta bolj verjetno kliknili nanjo.

Še več: optimizacija strani poskrbi za to, da na našo spletno stran kliknejo obiskovalci, ki so v iskalnik vnesli ključne besede, povezane z našo stranjo. Gre za točno določene ključne besede, za katere predvidevamo, da jih uporabljajo tisti obiskovalci, ki potencialno predstavljajo ciljno publiko za našo storitev, izdelke ali klik na oglas na naši spletni strani. Točno takšne obiskovalce želimo pripeljati na našo spletno stran in prav takšne obiskovalce lahko nanjo tudi pripeljemo s pomočjo optimizacije strani in podjetja Vendi.si, ki se ukvarja z vsem, kar vam lahko na spletu pomaga do uspeha.

Updated: julij 29, 2019 — 1:18 pop
Sklad Zasavje © 2020