Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Električni radiator za toplo zimo

Električni radiatorji Glamox

https://silenos-ogrevanje.si/ – Električni radiatorji Glamox

Sodoben način življenja je veliko bolj udoben kot nekoč. V vseh letnih časih in ne glede na zunanje temperature nam je v stanovanjskih bivalnih pa tudi vseh drugih prostorih vedno toplo. Če pa vas pozimi kdaj vseeno zebe, očitno vaše ogrevanje ni dobro urejeno. V tem primeru se je pametno odločiti za kakšen dodatni električni radiator, ki ga namestite v prostore, v katerih se največ zadržujete oziroma tja, kjer gretje ni urejeno tako, kot je treba.

Dodatni električni radiator se lahko montira kamor koli. Za to se uporabi posebne nosilce, ki se jih namesti na steno na zelo enostaven način. Še bolj enostavno pa je nanje namestiti radiator, ki je tako trdno montiran in ostane na svojem mestu. Dobro je, da se izbere takega z zaobljenimi robovi, saj tako ne bo nevarnosti poškodb, kar je še posebej pomembno, če imate recimo majhne otroke.

Iz vidika varnosti je pomembno izbrati tudi električni radiator, ki se ne pregreva. Prav zaradi tega različni ceneni produkti niso najbolj primerna izbira. Pregrevanje je namreč problematično iz več razlogov, ne le z vidika varnosti. Dejstvo je, da se s pregrevanjem radiatorja veča tudi poraba. To pomeni, da tisto, kar privarčujete pri njegovem nakupu, izgubite potem pri porabi. Iz tega vidika se veliko bolj splača kupiti kakovostnejši izdelek, saj se to na dolgi rok bolj splača.

Hkrati pa pregrevanje zaradi višje temperature povzroča tudi bolj suh zrak v prostoru, kar zelo slabo vpliva na dihala. Pozimi je zrak v notranjih prostorih že tako ali tako zelo suh, pregrevanje pa ga še poslabša. Prav zaradi tega nikakor ni vseeno, kakšen vir ogrevanja izberemo, saj to vpliva tako na naše zdravje kot počutje kot tudi na stroške porabe energije.

Vsekakor je treba pri izbiri načina gretja upoštevati vse to, hkrati pa je seveda pomembna tudi sama učinkovitost ogrevanja, saj želimo, da nam je toplo. Da bo ogrevanje res učinkovito, je treba izbrati primerno moč in velikost radiatorja ter preveriti, za kako veliko kvadraturo prostora je primeren. Kakšen radiator bomo izbrali, je sicer odvisno tudi od tega, ali imamo v prostoru že kak drug vir gretja ali ne.

 

Updated: julij 29, 2019 — 1:18 pop
Sklad Zasavje © 2020