Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Čudovita smiljeva krema

Smilj je sredozemska rastlina, ki že od nekdaj uživa sloves rastline, ki pozdravi vse rane. Različni pripravki iz smilja se uporabljajo v tradicionalnem zeliščarstvu, saj zelišče vsebuje snovi, ki pomagajo pri celjenju ran ali hitrejšemu okrevanju pri poškodovani koži. Še posebej cenjeno je smiljevo eterično olje ter smiljev macerat, ki je osnova za pripravo različne kozmetike iz njega. Najboljše od vsega pa je, da se lahko popolnoma naravna smiljeva krema pripravi tudi doma!

Kako se pripravi smiljeva krema in zakaj se uporablja?

Smiljeva krema se uporablja predvsem za nego kože na obrazu in tudi drugod na telesu. Še posebej je primerna za vse, ki imajo težave s poškodovano ali aknasto kožo, pa tudi za kožo pri starejših, saj ta z leti postane tanjša, zato potrebuje še bolj skrbno nego. Smiljeva krema se uporablja kot vsaka druga negovalna krema, pomembno pa je, da izberemo takšno, ki vsebuje čim več naravnih in kakovostnih sestavin. Najbolje je, če se smiljevo kremo pripravi kar doma.

Obstaja kar nekaj receptov za pripravo smiljeve kreme oziroma njenih različic. Pred začetkom uporabe je dobro poznati osnove izdelave naravne kozmetike in si pripraviti vse potrebne sestavine in pripomočke. Izdelava sicer ni zahtevna, a mora biti skrbna, če želimo, da bi bila narejena smiljeva krema učinkovita.

O izdelavi smiljeve kreme se lahko poučimo na internetu, a pozor: med nešteto recepti na internetu je tudi mnogo takšnih, ki ne dajo dobrih rezultatov, zato je treba biti pri izbiri vira pazljiv. Predvsem to velja za tiste, ki z izdelavo naravne kozmetike še nimajo veliko izkušenj. Za takšne osebe smo pri Naravnemu kotičku, ki ga najdete na Naravni-koticek.si, pripravili posebne delavnice različnih zahtevnosti in stopenj. Na eni od njih se lahko naučite tudi osnov izdelave naravne kozmetike, prav tako pa tudi tega, kako se pripravi kakovostna in učinkovita smiljeva krema.

Updated: marec 20, 2018 — 11:26 pop
Sklad Zasavje © 2020