Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Psihoterapija in svetovanje

Ne glede na to, kakšne težave imate, vam lahko psihoterapija zelo pomaga pri njihovem reševanju. Gre namreč za pristop v obliki strokovnega svetovanja, s pomočjo katerega se rešuje različne osebnostne težave ali težave psihične narave, ki v veliki meri krojijo naše življenje in usodo. To, kako bo potekalo naše življenje, je namreč v veliki meri odvisno od odločitev, ki jih sprejemamo, pa tudi od tega, kako razmišljamo, kako se cenimo in kakšno samopodobo imamo.

Psihoterapija je v bistvu svetovanje o tem, kako bi lahko izboljšali svoje življenje. To je na nek način najbolj enostavna definicija te metode, s katero lahko rešimo tudi tiste težave, ki jih morda sami ne znamo rešiti. Če se nam takšne težave začno kopičiti, se znajdemo v na videz brezizhodni situaciji, ki nas obremenjuje dan za dnem. Zaradi tega smo manj zbrani, slabše spimo ter smo nenehno pod stresom. Počutimo se nesproščene in ves čas nas nekaj teži. Marsikdo ima tudi večkrat v življenju občutek, da se nenehno vrti v istem krogu in da se vedno znova zapleta v enake težave, pa naj si bodo to v odnosu s partnerjem, v odnosu do družinskih članov, v službi ali kje drugje.

Kako premagati te težave in uiti iz tega začaranega kroga?

Šele ko se tega problema, ki ga imamo, začnemo resnično dobro zavedati, lahko začnemo tudi razmišljati o njem. Najprej ga moramo dobro uzavestiti, da ga lahko nato tudi rešimo. Prav v procesu ozaveščanja nam pomaga psihoterapija, saj nam ta na nek način nastavi ogledalo, v katerem vidimo svoje napake, svoje težave, vse, kar smo

Terapevt nam pomaga odkriti vzroke za vse to, za naše težave, s katerimi se soočamo dan za dnem. Skozi pogovor nas vodi in nam pomaga spoznati, v čem je naš problem ter kako bi ga lahko rešili. Tako lahko preobrazimo sebe in svoje mišljenje, s tem pa tudi svoje življenje. Postanemo bolj samozavestni, bolj odločni ter dobimo veliko večje zaupanje vase, kar nam pomaga prav na vseh področjih življenja. Predvsem pa se naučimo najpomembnejšega: da se prav vse težave – ne glede na to, kako nerešljive so videti – da rešiti!

Updated: julij 29, 2019 — 1:18 pop
Sklad Zasavje © 2020