Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Električni radiatorji dovajajo toploto v prostor 

električni radiatorjiGretje prostorov se da zagotoviti na številne načine. Nekoč so se prostori ogrevali na trda kuriva, predvsem na drva in premog, kar pa gotovo ni bilo najboljše za okolje. Danes iščemo bolj sodobne načine, ki so bolj prijazni do okolja tako glede izbire energenta kot tudi glede svoje energetske varčnosti – torej tega, koliko energije porabijo za ogrevanje prostorov. 

Energetsko varčen način ogrevanja, ki je prijazen do okolja 

Električni radiatorji omogočajo zelo kakovostno ogrevanje. Takšen način ogrevanja je prijazen do okolja glede izpusta emisij, kar je gotovo zelo pomembno. Torej gre s tega vidika za ekološki način ogrevanja, hkrati pa k temu pripomore tudi dejstvo, da gre za energetsko varčen način ogrevanja.  

Za to poskrbi visoka energetska učinkovitost takšnega načina ogrevanja, torej to, da takšen način ogrevanja več kot 99 % energije učinkovito spremeni v toploto. Večina drugih načinov gretja ima veliko slabšo energetsko učinkovitost in s tem veliko več toplotnih izgub – torej gre pri njih veliko več energije v ‘nič’. 

Ravno zaradi tega je najbolj pametno izbrati čim bolj energetsko učinkovit oziroma energetsko varčen način ogrevanja. To pa je tudi eden od pomembnih razlogov, zakaj so električni radiatorji v zadnjih letih postali tako zelo priljubljeni skoraj povsod – tako pri nas kot v drugih državah. Vedno več ljudi namreč išče rešitve za ogrevanje, ki bi bile čim bolj energetsko učinkovite, saj se zavedajo, da je treba porabo energije zmanjšati tako z vidika skrbi za okolje kot z vidika zmanjševanja stroškov. 

Kako delujejo električni radiatorji? 

Električni radiatorji za kopalnico GlamoxElektrični radiatorji se priklopijo direktno na električno omrežje, od koder črpajo energijo za svoje delovanje. To energijo pretvarjajo v toploto praktično brez toplotnih izgub, toploto, ki jo na tak način proizvedejo, pa istočasno oddajajo v prostor. V osnovi tako njihovo delovanje ni zapleteno, kar je tudi glavni razlog njihove učinkovitosti in energetske varčnosti.

To, koliko energije točno bodo za svoje delovanje porabili, pa je odvisno od samega modela, ki ga izberete, saj se ti med seboj lahko precej razlikujejo. Glavni faktor pri izbiri je tako moč grelnika, ki nam pove tako to, koliko energije bodo porabili za svoje delovanje, kot to, koliko toplote bodo sposobni dovesti v prostor. Če hočemo prostor s to energijo ogreti, moramo seveda izbrati dovoljšno moč, zato je podatek o moči pri izbiri vsekakor bistven. 

 

Updated: november 23, 2022 — 5:25 pop
Sklad Zasavje © 2020