Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Kaj je to virtualna pisarna?

Najboljša rešitev za sodobno podjetništvo!

V času interneta in hitrih sprememb marsikatero podjetje znižuje svoje stroške tudi tako, da se odpove nakupu ali najemu poslovnega prostora oziroma se mu odpove iz drugih razlogov: največkrat zato, ker ugotovi, da ga za opravljanje svoje dejavnosti enostavno sploh ne potrebuje. Kljub temu pa mora že ob registraciji oziroma ustanovitvi podjetja njegov ustanovitelj navesti tudi sedež podjetja oziroma nek uradni naslov, na katerem bo podjetje registrirano in kamor bo prejemalo tudi pošto. Zato se lastniki novih podjetji pogosto odločijo za najem virtualne pisarne.

Določitev uradnega naslova je zakonsko obvezna, zato imajo podjetniki, ki nimajo poslovnih prostorov, ker jih sploh ne potrebujejo, kar naenkrat težavo, na katerem naslovu naj registrirajo podjetje. Seveda se lahko odločijo za to, da podjetje registrirajo kar na domačem naslovu. Če so sami edini lastniki nepremičnine, v kateri bo uradni sedež podjetja, potem s samim postopkom ne bi smeli imeti nobenih težav, v primeru, da živijo v nepremičnini, ki je v solastništvu ali lasti nekoga drugega, pa se lahko zaplete. To velja tudi za tiste, ki živijo v blokih ali v večstanovanjskih objektih.

V primeru, da ustanovitelj podjetja ni edini lastnik nepremičnine, kjer bo podjetje registrirano, namreč za izvedbo postopka in določitev sedeža podjetja potrebuje dovoljenje vseh lastnikov objekta. V praksi to lahko pomeni zbiranje podpisov za dovoljenje v bloku od vrat do vrat, pri čemer se je treba zavedati, da ima prav vsak lastnik stanovanja pravico, da dovoljenja tudi ne da. Postopek ustanovitve se zaradi zbiranja dovoljenj oziroma soglasij za opravljanje dejavnosti na določenem naslovu lahko podaljša za kar precej časa oziroma celo zaplete, v najslabšem primeru pa se celo izkaže, da registracija sedež podjetja na želenem naslovu sploh ne bo možna.

A tudi v takšnih primerih obstaja rešitev: najem virtualne pisarne, ki vam omogoča, da svoje podjetje registrirate kar na našem naslovu v Tehnološkem parku v Ljubljani. Za to boste vsak mesec odšteli le zelo majhen znesek, za katerega ne boste dobili le uradnega sedeža podjetja, kamor boste prejemali pošto, temveč tudi možnost, da namesto vas prejemamo vaše klice ter vam nudimo še nekatere druge ugodnosti. Kontaktirajte nas in se pozanimajte o njih!

Updated: March 14, 2017 — 7:32 am
Sklad Zasavje © 2016 Frontier Theme