Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Odprtje poslovnega računa

Kako poteka in koliko stane?

Poslovni račun je račun, ki je namenjen poslovanju podjetja in mora biti ločen od osebnega bančnega računa podjetnika. Podjetje ima lahko tudi več poslovnih računov, zagotovo pa mora imeti vsaj enega, ki ga odpre že takoj ob odprtju novega podjetja.

Kako potek odpiranje bančnega računa? Katere dokumente potrebujem, da odprem bančni račun za svoje podjetje? Koliko me stane odprtje in koliko me potem stanejo še ostale bančne storitve, ki jih potrebuje podjetje? Katera banka je najboljša in katera najugodnejša?

Vse to so vprašanja, ki se zastavljajo podjetnikom na začetku poslovanja, ko se odločajo, pri kateri banki odpreti poslovni račun in kako to storiti najbolj enostavno in z najmanjšo izgubo časa. Na vsa ta vprašanja si lahko dogovorite s pomočjo spleta, a je iskanje odgovorov in delanje primerjav med bankami lahko zelo zamudno početje, zato vam svetujemo, da ga raje prepustite strokovnjakom.

V našem podjetju smo vam na voljo za podjetniško svetovanje, ki vključuje tudi vse informacije o odpiranju bančnega računa. Svetovali vam bomo, katero banko se vam najbolj splača izbrati glede na storitve, ki jih bo potrebovalo vaše podjetje ter kako se izogniti nekaterim nepotrebnim stroškom, ki jih marsikateri podjetnik plača zgolj zaradi svoje nevednosti.

Natančno vam bomo razložili vse korake pri odpiranju računa ter katero dokumentacijo za to potrebujete, predvsem pa, kaj je dobro urediti že pred tem, da lahko začnete takoj poslovali. Eden od takšnih opravkov je digitalno potrdilo, ki ga potrebujete za uporabo spletne banke. Razložili vam bomo tudi, kakšno digitalno potrdilo potrebujete za dostopanje do vašega poslovnega računa preko spletne banke ter kako ga dobite in namestite na vaš računalnik, lahko pa vam pojasnimo tudi, kako je z odpiranjem poslovnega računa v tujini, kako to vpliva na obdavčitev dohodkov in podobno.

 

Updated: March 14, 2017 — 7:32 am
Sklad Zasavje © 2016 Frontier Theme