Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Kanalete za dvorišče

Linijsko odvodnjavanje

Gradite hišo ali pa ste jo že zgradili, sedaj pa je treba vgraditi še kanalete ter urediti odvodnjavanje? Morda pa ste ugotovili, da ob vaši obstoječi hiši, vikendu ali kakšnem drugem objektu za odvodnjavanje ni primerno poskrbljeno? To se lahko kaže z zastajanjem vode na dvorišču ali na vrtu, pa tudi stekanjem vode na določeno drugo mesto okoli vaše hiše. Zaradi tega lahko ob večjem deževju pride celo do zamakanja kleti, kar lahko povzroči tudi nabiranje vlage in druge težave. Odpravljanje takšnih težav je lahko dolgotrajno in zahtevno. Veliko pametneje je delovati preventivno in poskrbeti za ustrezno odvodnjavanje, še preden od njih pride.

Kako urediti odvodnjavanje na svojem dvorišču oziroma v okolici svoje hiše? Kakšne kanalete vgraditi? Kako se odločiti med številnimi proizvajalci in možnostmi ter kako poskrbeti, da bo odvodnjavanje zares učinkovito? Vse to so vprašanja, ki mučijo veliko lastnikov individualnih hiš. Pri načrtovanju odvodnjavanja vam lahko pomaga projektant, ki bo poiskal čim boljšo rešitev za vašo parcelo in objekt, ki stoji na njem.

Pri tem je treba upoštevati tudi, kako je za odvodnjavanje poskrbljeno na javnih površinah okrog vaše parcele oziroma na sosednjih parcelah. Pomembno je namreč gledati celostno sliko, naklone, količino vode, ki se steka na določeno mesto in podobno. Od vsega tega je odvisno, kakšne kanalete je najpametneje vgraditi.

Pri tem boste ugotovili, da med proizvajalci obstajajo velike razlike tudi v cenah. Ker je odvodnjavanje nekaj, kar običajno urejamo enkrat v življenju, nikar ne kupujte cenovno ugodnih rešitev v ta namen, saj si čez 10 let nikakor ne želite spet prekopati cele parcele, zato da boste zamenjati določene kanalete ali kakšen drug element sistema za odvodnjavanje. Veliko pametneje je izbrati kakovostne kanalate, za katere boste morda odšteli nekaj več denarja, a vam bodo tudi služile več desetletij brez menjave ali težav.

Hauraton kanalete za odvodnjavanje

Med proizvajalci, ki kanalete za odvodnjavanje prodajajo na slovenskem trgu, je takšen proizvajalec podjetje Hauraton, ki velja za enega najbolj zanesljivih. Njihove kanalete bodo vsekakor odlično poskrbele za odvodnjavanje vašega dvorišča ali okolice vaše hiše!

Updated: julij 29, 2019 — 1:18 pop
Sklad Zasavje © 2020