Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Krčne žile – operacija

krčne žile na nogah

Za največji faktor tveganje za krčne žile velja dednost, seveda pa tudi drugi vzroki. Ženske imajo težave pogosteje kot moški, prav tako se težave večkrat pojavijo pri starejših kot pri mlajših. K temu, da pride do težav, lahko priporejo še nezdrav življenjski slog, premalo gibanja, dolge vožnje oziroma nasploh veliko sedenja s pokrčenimi ali celo prekrižanimi nogami, pa tudi drugi vzroki. V primeru, da nastopijo krčne žile operacija kot eden od načinov zdravljenja lahko izboljša stanje in odpravi težave.

Krčne žile operacija – vse, kar morate vedeti

To, ali je v primeru, da imate krčne žile, potrebna operacija bo ocenil zdravnik, ki vam bo pregledal noge. Več o tem si lahko preberete na spletni strani Venula.si, kjer se lahko tudi naročite na tak pregled. Na njem boste pridobili vse potrebne informacije, poleg tega pa bo specialist opravil tudi vse preiskave in na podlagi teh odredil nadaljnje postopke.

Kirurški poseg je le eden od načinov zdravljenja, vendar pa se zanj običajno zdravniki dokaj pogosto odločajo, saj je relativno enostaven in zelo učinkovit, sploh če gre za poseg z laserjem. Tak poseg je danes kot oblika zdravljenja tudi najbolj pogost.

Kako poteka okrevanje in koliko časa traja

Po kirurškem posegu dobite vsa potrebna navodila glede okrevanja. Operirana noga mora ostati povita toliko časa, kot to določi specialist. Običajno je treba na vsake 2 dni opravljati preveze, kar traja toliko časa, da se vse rane ne zacelijo do konca. Sledi 3 tedne nošenja medicinskih nogavic z visoko stopnjo kompresije. V tem času je potreben počitek, vendar pa tudi hoja, s katero se spodbuja prekrvavitev. Več o tem vam bo povedal zdravnik specialist oziroma žilni kirurg.

Načeloma se v tem času rana zaceli, koliko časa traja celjenje pa se od pacienta do pacienta razlikuje. Po posegu se lahko pojavi tudi oteklina, kar pa kmalu mine. Tudi večina drugih težav med okrevanjem je le prehodnih, kar velja tudi za bolečino, zato vam navadno predpišejo ustrezne protibolečinske tablete.

 

Updated: julij 29, 2019 — 1:18 pop
Sklad Zasavje © 2020