Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Kateri povezovalni trakovi za palete so najbolj cenovno ugodni?

povezovalni trak PETDobra alternativa jeklenim trakovom so tisti iz plastike ali tekstila. Tekstilni kompozitni trak nasploh lahko nadomešča jeklenega, saj omogoča povezovanje tudi zelo težkega tovora. Zaradi tega je dobra izbira v primeru, da bi radi nekoliko prihranili.

Njegova prednost pred tistim trakom iz jekla pa je tudi ta, da se takšen tekstilni kompozitni trak lepo prilagodi obliki tovora, saj je nadvse mehek, poleg tega pa ima tudi nekatere druge prednosti. Je lahek, kar omogoča enostavno uporabo, ter ima zelo dobro natezno trdnost. Poleg tega pa ne rjavi, zaradi česar se dobro obnese tudi v primeru, ko je nek tovor skladiščen dalj časa.

Cenovno ugodno rešitev predstavljajo tudi povezovalni trakovi iz PP ali PET plastike. So namreč zelo odporni, prav tako ne rjavijo in omogočajo enostavno uporabo. Tisti, ki so narejeni iz PET plastike, so še posebej primerni za povezovanje težjega tovora, dobro pa se obnesejo tudi v primeru, ko je tovor shranjen ali skladiščen na prostem, saj so odporni na vlago, ne rjavijo in zelo dobro prenašajo tako nižje kot višje temperature. Podobno velja tudi za polipropilenske oziroma PP trakove, ki so prav tako široko uporabni.

Vsi omenjeni povezovalni trakovi so na voljo v različnih debelinah in širinah oziroma v različnih izvedbaj, tako da lahko med njimi najdete ustreznega zase. Obstaja velika verjetnost, da vam bo ena od naštetih vrst ustrezala, saj se dobro obnesejo pri povezovanju, četudi gre za težji tovor. Seveda pa lahko izberete tudi jeklen trak, ki velja za zelo učinkovitega in močnega, vendar je tudi nekoliko dražji, saj ima še enkrat večjo natezno trdnost. V veliki večini primerov pa lahko kot alternativo jeklenemu uporabite tudi trak iz plastike ali tekstila.

V kolikor bi pri izbiri potrebovali pomoč, se obrnite na podjetje Intercommerce, specialiste za pakiranje, ki vam bodo pri izbiri z veseljem pomagali s strokovnim nasvetom. Pošljite jim povpraševanje in pomagali vam bodo najti najbolj ustrezno rešitev za povezovanje vašega tovora.

Updated: junij 23, 2020 — 1:01 pop
Sklad Zasavje © 2020