Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Kolagen sklepi in staranje

kolagen sklepi

https://www.holistic.si/kolagen-za-sklepe-brez-bolecin/

Vas skrbi staranje? Vsak od nas se kdaj zave, da ni več najmlajši. Leta tečejo in tako se spreminja tudi naše telo. Marsikdaj se s tem zmanjšuje tudi njegova gibljivost. Ravno zaradi tega pa je kolagen sklepi tako zelo pomemben, saj lahko prepreči eno najpogostejših težav – bolečine v sklepih in druge težave z njimi, do katerih pride ravno zaradi njihove zmanjšane gibljivosti in zmanjšane prožnosti samega sklepnega hrustanca in vezivnega tkiva.

Degenerativne spremembe, manjša prožnost in gibljivost

Kolagen sklepi je pomemben prehranski dodatek, ki je popolnoma naraven. Namenjen je sklepom in preprečevanju kakršnih koli težav z njimi, predvsem pa težav, do katerih pride kot posledica staranja telesa – to so tako imenovane degenerativne spremembe. Povedano bolj preprosto: z leti sklepi in sklepni hrustanec, pa tudi vezivno tkivo, postajajo manj močni, manj prožni, bolj krhki.

kolagen s staranjem upadaLahko se ga jemlje preventivno, torej v primeru, če težav še ni ali pa se zgolj nakazujejo, lahko pa pomaga tudi v primeru, če je že prišlo do težav. Težave s sklepi se pri marsikom začno že pred 40. letom starosti, pri večini pa se pojavijo nekoliko kasneje, saj del staranja predstavljajo tudi degenerativne spremembe, ki vodijo do manjše prožnosti in gibljivosti. Svoje k temu dodajo še različne poškodbe, preobremenitve in drugi razlogi, zaradi katerih so takšne žal težave zelo pogoste. K temu lahko pripomorejo še drugi dejavniki – od premalo gibanja, prevelikih obremenitev, poškodb do prevelike telesne teže.

Zato se je nanje najbolje pripraviti vnaprej in takšen prehranski dodatek začeti jemati, še preden pride do težav. Če smo imeli do sedaj srečo in takšnih težav ni bilo, je vsekakor čas, da začnete jemati kolagen sklepi in s tem poskrbite za to, da takšnih težav ne boste imeli tudi v prihodnje. Tako se boste lažje gibali, kar je zelo pomembno, vaši sklepi pa bodo ostali veliko bolj prožni in gibljivi, zato z njimi ne boste imeli težav.

Kaj narediti v primeru težav?

Kolagen–NM hidro kolagen, 28 dnevnih doz

https://www.holistic.si/izdelek/kolagen/

V kolikor zgoraj opisane težave že imate, pa je kolagen sklepi najbolje začeti jemati takoj. Nikar ne čakajte, da težave postanejo še hujše, ampak si pomagajte z naravnim prehranskim dodatkom, ki izboljša prožnost in gibljivost, saj vsebuje beljakovino, ki poskrbi za to, da se boste počutili bolje. Na tak način lahko poskrbite za:

  • manj bolečin,
  • lažje gibanje,
  • boljše počutje,
  • ohranjanje telesne vitalnosti,
  • preprečevanje starostnih težav.
Updated: september 20, 2022 — 12:32 pop
Sklad Zasavje © 2020