Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Transportna stretch folija 

stretch folijaStretch folija olajša transport. Z njo ovite palete so namreč bolj stabilne in jih je možno transportirati brez nevarnosti, da bi tovor zdrsnil z njih in se pri tem poškodoval. Primerna pa je tudi za stabilizacijo vseh drugih vrst tovora ter na voljo tako v ročni kot strojni obliki. Ob enem pa med transportom ne skrbi le za stabilizacijo tovora, temveč tega zaščiti tudi pred prahom, umazanijo in vlago. 

Stretch folija za ovijanje palet 

Ovijalna stretch folija se zelo dobro obnese pri pakiranju palet in njihovi pripravi na transport. Vanjo je namreč možno ročno ali strojno zaviti celotno paleto s tovorom vred. S tem poskrbimo za stabilizacijo tovora, ki bo tako celoten čas transporta, pa tudi med nakladanjem, premeščanjem ali razkladanjem tovora ostal na svojem mestu. Ker so dimenzije in ostale lastnosti tovora lahko zelo raznolike, je tudi raztegljiva stretch folija na voljo v številnih variantah, med katerimi je možno izbirati.  

Kakovosten in trpežen pakirni material 

stretch folija za ovijanje paletKljub temu da je videti zelo tanko oziroma njena debelina ni največja (obstaja sicer več debelin), pa gre za zelo kakovosten in trpežen pakirni material, ki je narejen iz linearnega polietilena nizke gostote (LLDPE). Poleg tega pa gre tudi za močno raztegljiv material, ki je zasnovan tako, da se po raztegu zopet skrči skupaj, za kar poskrbi njegova velika elastičnost. Ravno zaradi tega izdelke ali tovor na paleti tako dobro drži skupaj in skrbi za to, da je ta odlično stabiliziran celoten čas transporta. Tako je možno poskrbeti: 

  • za hitro in učinkovito pripravo tovora na transport, 
  • za večjo varnost tovora, 
  • za manj poškodb tovora med transportom, 
  • za lažji transport, 
  • za lažje nakladanje, razkladanje in premeščanje tovora, 
  • za zaščito pred umazanijo, prahom in vlago, 
  • za preprečevanje neželenih posegov, saj stretch folija to uspešno preprečuje. 

Gre torej za pakirni material, ki spada med enega najboljših in najbolj splošno uporabnih na tem področju, zato je pri pripravi izdelkov ali tovora na transport praktično nepogrešljiv. V primeru, da bi želeli naročiti takšen material, se je najbolje obrniti na podjetje Intercommerce, ki so pravi naslov tudi za vsa vprašanja o pravilni izbiri – torej glede tega, kakšne dimenzije, debelino, raztegljivost in ostale lastnosti izbrati, da bo pakirni material izbran najbolj optimalno glede na vrsto in značilnosti določenega izdelka (ali tovora) oziroma najbolj optimalno za določen namen uporabe. 

 

Updated: november 30, 2022 — 7:16 pop
Sklad Zasavje © 2020