Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Kopalniški radiator za dodatno ogrevanje kopalnice

Če je vaš kopalniški prostor preveč mrzel, potrebujete kakovosten kopalniški radiator, ki ga lahko namestite kamor koli in z njim takoj dodatno ogrejete prostor.

Investicija v dodatni radiator za kopalnico je odlična odločitev, saj s tem lahko izboljšate kakovost svojega bivanja in se v kopalnici bistveno bolje počutite. Če imate doma mlajše otroke, pa je takšna odločitev še toliko bolj dobrodošla. Otroke je namreč treba pred hladom še bolje zaščititi kot odrasle.

Kakšen kopalniški radiator izbrati?

Ker je na trgu v povezavi s kopalniškimi radiatorji zelo veliko izbire, je včasih še toliko težje vedeti, kateri tip izbrati. Pri nakupu bodite pozorni tudi na proizvajalca oziroma blagovno znamko. Eden od pokazateljev dobrega proizvajalca je zagotovoelektrični radiator za kopalnico garancija izdelka, ki ga ponuja. Naslednji pomemben dejavnik je moč naprave oziroma kakšno zmogljivost ogrevanja ima.

Še preden izbrani kopalniški radiator pripeljete na dom, dobro premislite, kam ga boste namestili. Ker so nekateri kopalniški prostori res majhni, v njih ni veliko prostih kotičkov, kamor bi lahko dodali radiator. Pred nakupom zato temeljito preverite dimenzije modela in ugotovite, ali je s tega vidika naprava ustrezna za vas.

Zanimiva je izbira kopalniškega grelnika v obliki cevnega radiatorja. Ta se ne uporablja zgolj za ogrevanje prostora, temveč tudi za sušenje oblačil, brisač, perila, obutve in še česa drugega. Cevni električni kopalniški radiator se lahko namesti na kakšno od prostih sten. Na takšen način boste dobro poskrbeli za to, da prostor ne bo več hladen, ko si boste denimo zaželeli kopeli ali tuširanja.

Kaj so kopalniške lestve?

Posebna vrsta kopalniških radiatorjev so tako imenovane kopalniške lestve. Zanje je značilno, da so odlično odporne na vlago. V drugih prostorih, razen v kopalnicah, se praktično skorajda ne uporabljajo. Na njih lahko učinkovito sušite oblačila, brisače, obutev in še kaj drugega.

Razdalja med palicami lestve v kopalnici je v idealnem primeru različna. To denimo pride še kako prav, ko želite posušiti mokro jakno.

Vrste radiatorjev glede na način ogrevanja in uporabljeno energijo

Na sploh pa lahko radiatorje delimo tudi glede na način ogrevanja in glede na uporabljeno energijo. Na voljo so:

 • toplovodni radiatorji,
 • električni radiatorji,
 • kombinirani radiatorji.

Toplovodni radiator predstavlja sistem, kjer naprava uporablja dovod tople vode iz kamina, kotla ali iz solarnega sistema. Gre za precej ugodno rešitev, ki jo upravlja termostat. Za razliko od radiatorja na toplo vodo je električni kopalniški radiator priključen na električno omrežje. Naprave torej ni treba priključiti na celotni sistem centralnega ogrevanja.

Kombinirani radiatorji so povezani s sistemom centralnega ogrevanja. Ko ga želite vklopiti zunaj ogrevalne sezone, je to seveda mogoče – zaradi električne grelne palice.

Pomembnejši parametri pri izbiri radiatorja za kopalnico

Če vas zanima kopalniški radiator ali katera koli druga vrsta radiatorja, bodite pozorni predvsem na naslednje dejavnike:

 • moč,
 • porabo električne energije,
 • dimenzijo,
 • težo,
 • površino za prenos toplote,
 • vrsto povezave,
 • prostornino tekočine.

Najpogostejša tekočina v radiatorjih je voda, nekoliko redkeje tudi olje. Tudi v tem primeru je treba upoštevati zmogljivost naprave za gretje.

Funkcije radiatorjev

Kopalniški radiator ima lahko:

 • termostat,
 • časovnik,
 • daljinski upravljalnik.

Termostat je namenjen za prepoznavanje temperature okolice. Časovnik predstavlja idealno funkcijo, s katero lahko določite, koliko časa želite, da ogrevanje deluje. Za več informacij preverite Silos-ogrevanje.si.

Updated: november 29, 2023 — 4:36 pop
Sklad Zasavje © 2020