Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Najbolj varčni električni radiatorji za zmanjšanje stroškov 

Želite zmanjšati stroške ogrevanja? Najbolj varčni električni radiatorji Glamox vam lahko pomagajo pri tem! Z njimi je možno pri ogrevanju prihraniti kar nekaj energije, s tem pa tudi kar nekaj denarja. Če je namreč poraba energije manjša, boste s tem zmanjšali tudi stroške ogrevanja. Omenjeni grelniki so namreč energetsko varčne naprave. Zasnovane so tako, da porabijo kar se da malo energije oziroma zgolj toliko, kot je nujno potrebno, kljub temu pa zagotavljajo prijetno bivalno temperaturo skozi ves dan. 

Kako prihraniti pri ogrevanju? 

Električni radiatorji GlamoxNajbolj varčni električni radiatorji vam omogočajo zmanjšanje stroškov za ogrevanje. Porabijo namreč manj energije kot druge grelne naprave, ki delujejo na elektriko. Za to poskrbi njihova premišljena zasnova, ki omogoča izredno energetsko učinkovitost. Najbolj varčni električni radiatorji imajo namreč zaščito proti pregrevanju, ki jim omogoča, da se po tem, ko dosežejo želeno temperaturo, ne segrevajo več. Tako ne trošijo energije po nepotrebnem. Ravno tako pa so opremljeni tudi z raznimi pametnimi senzorji ter zelo odzivnim termostatom, ki sproti prilagaja ogrevanje vsem temperaturnim spremembam v prostoru. Tako je z njimi možno skrbeti za topel prostor brez prevelike porabe energije. 

Želite stroške ogrevanja še dodatno zmanjšati? 

Če želite stroške ogrevanja še dodatno zmanjšati, najbolj varčni električni radiatorji zagotovo predstavljajo super izbiro v ta namen. Poleg tega pa si lahko pomagate tudi z naslednjimi ukrepi: 

Zapirajte vrata in okna 

Glamox radiatorjiZračenje je zelo pomembno tudi pozimi, a ne sme biti predolgotrajno. Nekaj minut odprta okna so več kot dovolj za to, da se zamenja zrak v prostoru. Pred zračenjem vedno izklopite grelnik oz. izberite takšnega, ki sam s pomočjo senzorja zazna, kdaj so okna in vrata odprta. Predvsem pa si zapomnite, da skozi odprta vrata in okna uhaja topel zrak, zaradi česar temperatura v prostoru pade, stroški ogrevanja pa se povečajo. 

Ugasnite ali zmanjšajte ogrevanje, ko vas ni doma 

Ko vas ni doma, je lahko ogrevanje tudi ugasnjeno. Izjema so izredno hladni dnevi, ko je minimalno ogrevanje potrebno za to, da ne zmrzne voda v ceveh oz. da ne pride do drugih težav. Zagotovo pa ni potrebe za to, da takrat, ko vas ni doma, ogrevate dom na enako temperaturo kot takrat, ko ste doma. Če imate radi, da vas ob prihodu domov pričakajo topli prostori, vam za to ni treba puščati grelnika prižganega cel dan, ampak izberite model, ki omogoča vnaprejšnje programiranje ogrevanja oz. takšnega, ki omogoča regulacijo gretja na daljavo. 

Ponoči naj bo temperatura v prostorih nižja 

električni radiator za kopalnicoNi potrebe, da ponoči ogrevate celotno stanovanje ali hišo na enako temperaturo kot podnevi. Za spanje je celo bolj zdravo, če izberemo prostor z nekoliko nižjo temperaturo. Zato naj temperatura v spalnici ne bo previsoka, temperaturo v ostalih prostorih doma pa ponoči zmanjšajmo ali grelnike celo ugasnimo. Tako bomo privarčevali kar nekaj energije. 

Premislite o dodatni izolaciji fasade in tal, novih oknih ali vratih itd. 

Dodatna izolacija pripomore k ohranjanju višje temperature v prostoru. Če za njo ni poskrbljeno, so prostori hladnejši, stroški ogrevanja pa višji. Zato je zelo pomembno premisliti o tem, ali bi se vam splačalo investirati v dodatno izolacijo, enako pa velja tudi za nova okna in vrata, ki bi bolje tesnila. 

Premislite o dodatnih ukrepih, s katerimi se lahko ogrejete 

Če nas zazebe ali nam je hladno, ni treba takoj prižigati grelnika ali ga nastavljati na višjo temperaturo. Lahko se topleje oblečete, spijete topel napitek, potelovadite ali uporabite deko. Tako boste prihranili kar nekaj denarja za ogrevanje. 

Updated: januar 19, 2023 — 7:39 pop
Sklad Zasavje © 2020