Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Kakšno polnilo za pakete izbrati?

Polnilo za pakete je zelo pomembno, saj z njim izdelek v škatli zaščitimo pred premikanjem po embalaži ter pred poškodbami. Pri tem pa je na razpolago več možnosti, zato marsikdo ne ve, kaj izbrati. Katera varianta se najbolje obnese in ne poveča teže celotne pošiljke preveč? Kakšne možnosti so sploh na voljo, kakšne so razlike med njimi in katera je cenovno najbolj ugodna? So vse primerne za vse vrste izdelkov ali pa so nekatere možnosti v določenih primerih boljše od drugih?

S čim zapolniti škatlo?

Škatlo oziroma kartonsko ali drugo embalažo lahko zapolnite na različne načine, pripapirna polnila čemer je ustrezno možnost treba izbrati tudi glede na to, za kakšno vrsto izdelkov gre, iz kakšnega materiala so narejeni, kako občutljivi so, ali so pakirani posamezno ali po več skupaj in podobno. Če iščete polnilo za pakete, potem morate najprej vedeti, kakšne možnosti so vam sploh na voljo v ta namen. Izbirate lahko med naslednjimi variantami:

  • napihljive blazinice,
  • papir,
  • perforiran karton.

Napihljive blazinice

Za zapolnjevanje praznih prostorov v škatli se lahko uporabi napihljive blazinice. To so majhne, med seboj povezane blazinice, ki se v ta namen zelo dobro obnesejo. Še posebej so primerne za uporabo pri pakiranju nekoliko bolj občutljivih izdelkov, ki jih je treba med transportom čim bolje zavarovati, da se ne bi kakor koli poškodovali. Napihljive blazinice imajo to prednost, da so napolnjene z zrakom. To omogoča zelo dobro zaščito izdelkov pred raznimi vrstami poškodb, ob enem pa se lahko z njimi prepreči tudi njihovo premikanje po škatli. Po želji jih je možno uporabiti tudi večkrat. Na voljo so v različnih dimenzijah, cenovno ugodne, narejene iz prozorne folije in zasnovane tako, da jih je mogoče enostavno reciklirati.

Papirno polnilo za pakete

Polnilo za pakete je lahko narejeno iz različnih materialov, pri čemer se vedno pogosteje v ta namen uporablja papir kot okolju prijazen material, ki omogoča zelo enostavno uporabo. Z njim ni težko zapolniti paketa oziroma prav vseh praznih mest v njem, obenem pa gre tudi za zelo lahek material, kar je pri pošiljanju še dodaten plus, saj tako celotna teža pošiljke ne bo povečana. Za še lažjo uporabo papirja kot polnilnega materiala je na tržišču na voljo tudi speedman, pripomoček s pomočjo katerega bo polnjenje pošiljk potekalo še hitreje, saj je iz njega mogoče izvleči papir, ko tega potrebujemo.

HSM – perforator kartona poskrbi za prihranek

Še eno zanimivo možnost predstavlja polnilo za pakete iz kartona, pri čemer pa vam tega ni treba kupiti, temveč ga lahko naredite sami s pomočjo posebne naprave, ki je izdelana prav v ta namen. Gre za HSM – perforator kartona, ki omogoča razrez kartonskega materiala tako, da se tega lahko uporabi kot polnilo za pakete. Pri tem se lahko za zarez uporabijo tudi že rabljene kartonske škatle, ki bi sicer romale na odpad oziroma v reciklažo, tako pa lahko s pomočjo perforatorja poskrbite za njihovo ponovno uporabo. To je gotovo najbolj ekološko, obenem pa je na tak način možno tudi prihraniti, saj za zapolnjevanje pošiljk uporabite kar odpadni material. Perforator kartona vam torej omogoča, da vam ni treba kupovati posebnega polnilnega materiala ter tako poskrbi za prihranek.

Prav tako je pomembna tudi zunanja zaščita, kjer najpogostje podjetja uporabljajo strech folijo.

Updated: marec 27, 2023 — 3:23 pop
Sklad Zasavje © 2020