Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Siemens termostat za pametne objekte

siemens industrija

Ogrevanje, hlajenje, prezračevanje in ostali podobni procesi dandanes lahko potekajo že popolnoma avtomatizirano. Za to poskrbi sodobna tehnologija ter proizvajalci, ki se trudijo za to, da lahko vse naštete procese čim bolj avtomatiziramo in s tem optimiziramo. Pametni objekti tako ne prinašajo le večjega udobja, ampak z njimi poskrbimo tudi za manjšo porabo energije. Za krmiljenje vseh naštetih procesov pa se uporablja Siemens termostat.

Pametni objekti prihodnosti

Pametni objekti so veliko bolj energetsko učinkoviti, saj so vsi procesi, ki so vezani na sam objekt, avtomatizirani. To pomeni, da je poraba energije nadzorovana in zaradi tega bolj učinkovita. Dandanes je možno avtomatizirati praktično vse procese, ki so vezani na objekt, največkrat pa se ljudje odločajo za avtomatizacijo ogrevanja, hlajenja in prezračevanja.

V prihodnosti bodo pametni objekti zagotovo še bolj pogosto. Še več: verjetno bo avtomatizacija procesov, ki so vezani nanje, postala nekaj čisto običajnega in nekaj vsakdanjega, saj imajo pametni objekti številne prednosti, so bolj prijazni do okolja in bolj energetsko varčni, hkrati pa uporabnikom nudijo več udobja. Zato poskrbi tudi posebna enota, preko katere lahko nadzorujemo ogrevanje, hlajenje in druge procese v objektu, ter jih hkrati krmilimo. V ta namen se lahko uporablja tudi Siemens termostat, ki:

  • deluje brezžično in omogoča preprosto montažo,
  • omogoča nadzor in nastavitev temperature v prostoru,
  • poskrbi za večjo ekonomičnost porabe energije,
  • ima samodejni časovnik,
  • omogoča enostavno uporabo in veliko stopnjo udobja.

Siemens termostat pa se lahko uporablja ne le za nadzor in nastavitev temperature ogrevanja ali hlajenja, ampak tudi za krmiljenje črpalk, ventilatorjev, kotlov in tako dalje. Če vas zanima več o možnostih, ki jih ponuja, ali pa bi želeli avtomatizirati procese ogrevanja, hlajenja, ventilacije itd. v določenem objektu, potem se je najbolje obrniti na specialiste za to področje – v Sloveniji je to podjetje VRD Dankon, ki je med drugim tudi Siemensov partner in distributer. Pri njih boste dobili odgovore na vsa vprašanja, ki vas zanimajo glede pametnih objektov in krmiljenja oziroma avtomatizacije procesov, ki so vezani nanje.

Updated: februar 17, 2021 — 11:04 dop
Sklad Zasavje © 2020