Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Vitamin D3 za otroke – za močne in zdrave kosti

Za močne in zdrave kosti poskrbi vitamin D3 za otroke. Nekoč, ko še niso obstajali takšni prehranski dodatki, je imelo ogromno otrok žal težave s pravilno rastjo kosti, pogoste pa so bile tudi razne kostne bolezni, kot je rahitis. Dandanes je to preteklost, k čemur je poleg bolj zdrave prehrane najbolj pripomogel prav vitamin D3 za otroke, ki ga zadnjih 50 let ali celo več časa otroci dobivajo že od rojstva dalja, kar je zelo pripomoglo k njihovemu zdravju.

Kakšne učinke ima vitamin D3 za otroke?

Vitamin D3 za otroke je zelo pomemben. Tvori se v našem telesu, torej ga v zadostni količini ni mogoče dobiti s pomočjo prehrane, ampak zgolj s vitamin d3 za otrokapomočjo sončnih žarkov, ki morajo na kožo padati pod določenim kotom. To v zimskem času v našem časovnem pasu žal ni možno, zato lahko pride do njegovega pomanjkanja. Če tega želimo preprečiti, je potrebno dodajanje v obliki prehranskega dodatka, ki je namenjen prav temu. To je zelo pomembno, saj ima vitamin D3 za otroke ima številne učinke, kar je tudi glavni razlog, zakaj je tako pomemben za njihov razvoj. Med njegovimi najbolj raziskanimi učinki so:

  • boljša absorpcija kalcija in fosforja, pomembnih snovi za kosti,
  • ustrezna mineralizacija kosti,
  • pravilna rast,
  • bolj zdrave kosti,
  • bolj močne kosti,
  • zmanjševanje tveganja za poškodbe in zlome,
  • zmanjševanje tveganja za osteoporozo v starosti.

Močnejši zobje in trdnejše zdravje

Vitamin D3 za otroke pa ne okrepi le kosti, temveč vpliva tudi na druge dele telesa. Njegovo jemanje namreč okrepi tudi zobe in imunski sistem. Tudi zobje namreč za to, da ostanejo zdravi in trdni, potrebujejo dovolj kalcija in fosforja ter ustrezno mineralizacijo. Čeprav ima otrok najprej mlečne zobe, pa ustrezna količina kalcija in fosforja v otroštvu vpliva tudi na stalne zobe, saj se ti začnejo tvoriti že veliko prej, preden pokukajo na plano, zato je ustrezna prehrana od prvega dne otrokovega življenja bistvenega pomena tudi za zdrave zobe. Ob enem pa vitamin D3 za otroke krepi tudi imunski sistem, zato je njegovo dodajanje še posebej bistveno v zimskem času – času virusov. S tem lahko namreč preprečite marsikatero okužbo in bolniško, predvsem pa poskrbite za to, da če bo do okužbe že prišlo, jo bo otrok veliko lažje in hitreje premagal. Seveda pa je pametno, da si ustrezen dodatek za večjo odpornost imunskega sistema v tem času privoščite tudi sami.

Dober okus za lažje jemanje

Vitamin D3 za otroke je lahko na voljo v obliki kapljic, tabletk ali sirupa. Tega imajo otroci zagotovo najrajši, sploh če je dobrega okusa. Zato se vam splača poiskati takšnega z okusom gozdnih sadežev, ki jih otroci navadno obožujejo. Tako bodo ta prehranski dodatek še raje jemali oziroma z jemanjem ne boste imeli prav nobenih težav, kot to velja recimo za nekatere kapljice, ki imajo lahko nekoliko grenak priokus, ali pa za tabletke, ki jih manjši otroci še ne znajo pravilno zaužiti. Takšen odličen, kakovosten in slasten sirup z okusom gozdnih sadežev, ki bo okrepil kosti, zobe in imunski sistem vašega otroka, lahko še danes po ugodni ceni naročite na holistic.si.

Updated: maj 20, 2023 — 3:39 pop
Sklad Zasavje © 2020