Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Vse za pakiranje

Za pakiranje različnih izdelkov se uporabljajo različne folije, papirji, kartonska in različna druga embalaža. Manjši izdelki so običajno pakirani v škatle ali vrečke, prav tako pa so lahko oviti v papir ali folijo, ki jim nudi dodatno zaščito pred vlago. Če gre za izdelke, ki se pakirajo še topli, je to treba upoštevati tudi pri pakiranju. V kolikor namreč takšne izdelke neprodušno zapremo, znotraj folije pride do kondenziranja. To lahko preprečimo s primerno izbiro folije oziroma embalaže za pakiranje. V ta namen se zelo dobro obnese folija s perforacijo oziroma večjimi ali manjšimi odprtinami, ki omogočajo hitrejše odvajanje toplote.

Ko se odločamo za pakiranje določenega izdelka, moramo razmisliti o tem, kako ga lahko kar se da najbolje zaščitimo. Izdelek je zato najbolje čim bolj oviti v folijo ali papir, nato pa ga zapakirati še v vrečko ali škatlo, v katero damo še ustrezna polnila, ki izdelku onemogočijo, da bi se znotraj škatle preveč premikal. Pakiranje mora biti namreč čim bolj stabilno. To po eni strani preprečuje nastanek poškodb izdelkov, po drugi strani pa tudi olajša skladiščenje in transport.

To velja za izdelke vseh velikosti kot tudi za palete, na katere je naložen tovor. V ta namen se poleg folij uporabljajo tudi različni povezovalni trakovi, ki še dodatno stabilizirajo tovor na paleti. To je vsekakor zelo pomembno predvsem pri tovoru z visoko težo, pa tudi pri vseh drugih izdelkih. Ko se odločamo za pakiranje, moramo torej razmisliti o različnih dejavnikih in poskrbeti za to, da izberemo kar se da ustrezno embalažo. Za lažje, hitrejše in cenejše pakiranje si lahko za več informacij ogledate spletno stran www.intercommerce.si.

Updated: avgust 21, 2018 — 1:36 pop
Sklad Zasavje © 2020