Sklad Zasavje

Naložba v vašo prihodnost

Parni sterilizatorji za laboratorij

Parni sterilizator - TuttnauerV laboratoriju se uporabljajo parni sterilizatorji različnih velikosti in vrst. Pravimo jim tudi avtoklavi. Z njimi se sterilizira laboratorijska oprema in različni pripomočki, ki so odporni na visoko temperaturo. Sterilizacija s paro namreč poteka pri visoki temperaturi, zato takšne naprave niso primerne za sterilizacijo nekaterih temperaturno manj obstojnih predmetov. Če bi radi sterilizirali takšne predmete, je treba izbrati naprave, ki za sterilizacijo uporabljajo drugačen postopek.

Vsekakor pa imajo parni sterilizatorji oz. avtoklavi kar nekaj prednosti v primerjavi z drugimi vrstami naprav, ki jih uporabljamo z enakim namenom. Prav zaradi teh prednosti so v laboratorijih različnih vrst praktično nepogrešljivi. Njihova glavna prednost je, da sterilizacija z njihovo pomočjo poteka izredno hitro. Tako bodo vsi pripomočki, ki jih v laboratoriju potrebujete za delo, spet pripravljeni za uporabo v najkrajšem možnem času oziroma boste za to porabili kar se da malo časa. Koliko časa bo trajal postopek sterilizacije, je odvisno od modela naprave in izbranega programa. Pri izbiri ustrezne naprave je zato treba dobro prebrati, kaj vse vam omogoča.

Hkrati je takšna sterilizacija s paro zaradi visoke temperature tudi zelo učinkovita, parni sterilizatorji pa so tudi zelo preprosti za uporabo. Na voljo so različni modeli, med katerimi lahko izbirate, od najbolj osnovnih do bolj izpopolnjenih. Pomembno je, da izberete tak model, ki ima dovolj veliko prostornino, da boste vanj lahko naenkrat dali čim več pripomočkov, ki jih potrebujete pri delu. Prav tako pa so pomembne tudi različne druge karakteristike, od katerih je lahko odvisno nemoteno izvajanje dela v vašem laboratoriju. Vsekakor pa pri nakupu glejte tudi na to, da proizvajalec ponuja tudi možnost vzdrževanja in servisiranja ter tudi svetovanje pri nakupu. Tako boste veliko lažje izbrali primeren model.

Updated: oktober 8, 2018 — 10:34 dop
Sklad Zasavje © 2020